Houten vloer

Als eikenvloer

Eiken vloeren zijn bij VrevenVloeren altijd betaalbaar en van Frans eiken. Het is een van de meest bekende houtsoorten. Eikenhout kent vele voordelen! Eikenhout is sterk, slijtvast en redelijk hard. Het is een houtsoort die word al 100en jaren gebruikt voor vloeren. Massieve planken worden wel steeds zeldzamer. Uit een massieve plank kunnen 2 of 3 multiplank toplagen gehaald worden. Veel schaverijen kiezen ervoor om multiplank aan te bieden. Iedereen snapt wel dat een massieve plank altijd zijn waarde behoud. Oud eikenhout is veel duurder dan vers eiken. Eikenhout is een houtsoort die binnen en buiten gebruikt kan worden. Het is een gemakkelijke houtsoort om te behandelen. Ook de nabehandeling en de afwerking van deze houtsoort is eenvoudig.

"Eiken vloeren gemaakt van massief of multiplank houten vloerdelen."

  •        MASSIEF HOUTEN VLOERDELEN
  • EIKENHOUT WIT VAN KLEUR   
  • GROOTTE V/D VLOEREN   
  • KWALITEIT HARDHEID     
  •  AFWERKING    
       MASSIEF HOUTEN VLOERDELEN

Massief houten vloerdelen van Eikenhout.

Vloerdelen zijn helemaal van massief hout. Hout is een natuurlijk product dat afhankelijk van de luchtvochtigheid, vocht opneemt of afstaat. Massief eiken houten vloerdelen zijn slijtvast en duurzaam. Als beschermlaag is hardwax olie een prima middel. Als de vloer goed behandeld is met hardwax olie zal deze met een heel klein beetje onderhoud een lange tijd mooi blijven.

EIKENHOUT WIT VAN KLEUR   

Eikenhout is wit van kleur.

Eikenhout is vers bijna wit, maar kleurt door contact met zuurstof gebroken wit. Donker eikenhout is geen aparte houtsoort, maar een kleurbehandeling.

GROOTTE V/D VLOEREN   

Grootte van de houten vloerdelen.

Omdat bomen rond zijn geldt: Hoe groter (breder) de vloerdelen, hoe minder delen je uit de boom kunt halen, in dit geval geldt ook: hoe breder, hoe duurder de delen zijn. Parketdelen zijn vaak smal en de houtkosten goedkoper dan planken die breder zijn.

KWALITEIT HARDHEID     

Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout.

De ene houtsoort is harder dan de andere. Hoe harder het hout, hoe duurzamer en duurder de vloer. De kwaliteit van hout verschilt ook. Om de houten vloer goed te kunnen leggen moet het hout goed droog zijn.Er zijn verschillende manieren om het hout te drogen. Natuurlijk en kunstmatig met verwarming. Het beste is uiteraard terug drogen. Sommige vloerdelen hebben een speciale slijtlaag, of zijn geïmpregneerd. Hoe dikker de slijtlaag hoe langer de vloer mooi blijft.

 AFWERKING    

Afwerking houten vloer.

Vloerdelen en parket worden vaak voorzien van messing en groef. Zowel aan de lange kant als aan de kopse kant zodat de houten vloer vlak en stabiel ligt.

Vrijblijvend advies van Peter

Vraag hieronder een vrijblijvend adviesgesprek aan. Dit kan telefonisch of op locatie. Absoluut geen verplichtingen. Bij vragen over het behandelen van je huidige vloer ben je ook welkom om contact op te nemen. Of wil je de vloer zelf leggen? Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om je te adviseren.