Eikenvloeren als houten vloer

Eiken vloeren zijn bij Vreven vloeren altijd betaalbaar en van Frans eiken. Het is een van

de meest bekende houtsoorten. Eikenhout kent vele voordelen!! Eikenhout is sterk, slijtvast en redelijk hard. Het is een houtsoort die word al 100en jaren gebruikt voor vloeren. Massieve planken worden wel steeds zeldzamer. Uit 1 massieve plank kunnen 2 of 3 multiplank toplagen gehaald worden. Dus veel schaverijen kiezen ervoor om multiplank aan te bieden. Iedereen snapt wel dat een massieve plank altijd zijn waarde behoud. Oud eikenhout is veel duurder dan vers eiken. Eikenhout is een houtsoort die binnen en buiten gebruikt kan worden. Het is een gemakkelijke houtsoort om te behandelen. Ook de nabehandeling en de afwerking van deze houtsoort is eenvoudig.

Eiken vloeren zijn vaak van Massief of multiplank houten vloerdelen.

Massief houten vloerdelen van Eikenhout.


Vloerdelen zijn helemaal van massief hout. Hout is een natuurlijk product dat afhankelijk van de luchtvochtigheid, vocht opneemt of afstaat. Massief eiken houten vloerdelen zijn slijtvast en duurzaam. Als beschermlaag is hardwaxolie een prima middel. Als de vloer goed behandeld is met hardwaxolie zal deze met een heel klein beetje onderhoud een lange tijd mooi blijven.

Eikenhout is wit van kleur:


Eikenhout is vers bijna wit, maar kleurt door contact met zuurstof gebroken wit. Donker eikenhout is geen aparte houtsoort, maar een kleurbehandeling.

Grootte van de vloerdelen. : Omdat bomen rond zijn geldt: Hoe groter (breder) de vloerdelen, hoe minder delen je uit de boom kunt halen.

Dus geldt ook: hoe breder, hoe duurder de delen zijn. Parketdelen zijn vaak smal en de houtkosten dus goedkoper dan brede planken.

Kwaliteit, hardheid en droogte van het hout.

De ene houtsoort is harder dan de andere. Hoe harder het hout, hoe duurzamer en duurder de vloer. De kwaliteit van hout verschilt ook.

Om de vloer goed te kunnen leggen moet het hout goed droog zijn. Er zijn verschillende manieren om het hout te drogen. natuurlijk en kunstmatig met verwarming. Het beste is uiteraard natuurlijk terugdrogen. sommige vloerdelen hebben een speciale slijtlaag, of zijn geïmpuregneerd. Hoe dikker de slijtlaag hoe langer de vloer mooi blijft.

Afwerking

Vloerdelen en parket worden vaak voorzien van messing en groef. Zowel aan de lange kant als aan de kopse kant zodat de vloer vlak en stabiel ligt.