Eikenvloer is sterk

Eikenhout is sterk, slijtvast en redelijk hard. Het is een houtsoort die word al 100en jaren gebruikt voor vloeren. Massieve planken worden wel steeds zeldzamer. Uit 1 massieve plank kunnen 2 of 3 multiplank toplagen gehaald worden. Dus veel schaverijen kiezen ervoor om multiplank aan te bieden. Iedereen snapt wel dat een massieve plank altijd zijn waarde behoud. Oud eikenhout is veel duurder dan vers eiken. Eikenhout is een houtsoort die binnen en buiten gebruikt kan worden. Het is een gemakkelijke houtsoort om te behandelen. Ook de nabehandeling en de afwerking van deze houtsoort is eenvoudig.

"Eiken vloeren zijn vaak van Massief of

multiplank houten vloerdelen."

Massief houten vloerdelen van Eikenhout

Vloerdelen zijn helemaal van massief hout. Hout is een natuurlijk product dat

afhankelijk van de luchtvochtigheid, vocht opneemt of afstaat. Massief eiken houten vloerdelen zijn slijtvast en duurzaam. Als beschermlaag is hardwaxolie een prima middel. Als de vloer goed behandeld is met hardwaxolie zal deze met een heel klein beetje onderhoud een lange tijd mooi blijven.

Eikenhout is wit van kleur

Eikenhout is vers bijna wit, maar kleurt door contact met zuurstof gebroken wit.

Donker eikenhout is geen aparte houtsoort, maar een kleurbehandeling.

Grootte van de vloerdelen

Omdat bomen rond zijn geldt: Hoe groter (breder) de vloerdelen, hoe minder delen je uit de boom kunt halen. Dus geldt ook: hoe breder, hoe duurder de delen zijn. Parketdelen zijn vaak smal en de houtkosten dus goedkoper dan brede planken.